🇧🇬 🇬🇧

„3D отпечатани веган стекове“

Известно е, че отглеждането на животни за месо има известно негативно влияние върху околната среда. Разбира се, това не е еднозначно, защото, например, то използва биомаса от земеделското производство, която не е годна за консумация от хора.

Първият веган стек

Израелската компания Redefine Meat предлага високотехнологично решение за всички, които искат да се насладят на сочна пържола или бургер, докато се грижат за околната среда.  Това е причината в последните години да има бум на технологиите за алтернативи на месото. Сред тях има решения като лабораторно отгледани тъкани.

 

Redefine Meat ще отпечата пържолата ви

Компанията от Израел използва 3D печат, за да създаде заместител на месо, който, предполагаемо, има вкус като на истинското нещо. Компанията печата веган месото, за да имитира структурата, външния вид и вкуса на истинските стекове.

 

Алтернативните стекове са създадени, за да наподобят перфектно структурата на мускулите на телешкото. Компанията е работила заедно с готвачи, технолози и месари, за да създаде дигитална карта, базирана на 70 сетивни фактора. Всичко това, само, за да създаде сочен, вкусен стек чрез 3D печат на растителни имитации на мускулите, тлъстините и кръвта.

Съдържанието

Стековете са базирани на соев и грахов протеин, кокосова мазнина и слънчогледово олио, натурални оцветители и овкусители. Не съдържат холестерол (чийто ефект върху здравето също е спорен) и имат високо съдържание на протеини.

Скоро ще бъдат тествани в престижни ресторанти в Израел.

Снимки: redefinemeat

Научете повече: Facebook | redefinemeat.com | Instagram

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Карта за пазаруване

Абонирайте се

Получавайте най-актуалните ни новини и промоции, като се абонирате чрез формата долу.