🇧🇬 🇬🇧

„600 дрона нарисуваха Звездна нощ на Ван Гог в нощното небе“

Звездна нощ е сред най-разпознаваемите картини в света. И една от любимите ми. Произведението на Ван Гог се намира в MoMa в Ню Йорк, но нейни копия могат да бъдат видени къде ли не, включително върху протектори за мобилни телефони, чаши, възглавници, тениски, кувертюри, плакати и какво ли още не.

 

 

 

 

 

 

 

 

Нещо специално

Версията, която искам да ви покажа днес, е нещо по-различно. Тя се е появила в небето в Китай и буквално го е осветила, когато стотици дронове създадоха своя реплика на изключителната картина. Производителят на дронове EFYI Group заедно с университета Тиендзин са създали светлинното шоу, наречено Поклон пред Ван Гог. В него по своеобразен начин се разказва историята на художника. Създаването му е изисквало изключително точно техническо планиране. Общо 600 дрона осветиха нощното небе и поставиха нов рекорд на Гинес за най-дълго шоу, осъществено от непилотирани летящи апарати.

 

Историята

Освен, че поставиха световен рекорд, дроновете  пресъздадоха в нощното небе най-известните му картини и хвърлиха светлина върху изкуството му с различни моменти от живота и творчеството му.

 

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Карта за пазаруване

Абонирайте се

Получавайте най-актуалните ни новини и промоции, като се абонирате чрез формата долу.