„Бира с хелий се оказа брутален рекламен трик и световна лудост“

Бира с хелий, която след всяка глътка прави гласа ти анимационен. Велико! Този хит периодично се завърта в нета и социалните медии, като предизвиква огромен интерес. Редица пивоварни в света пък признават, че получават постоянно запитвания как може да се намери въпросната бира. Оказва се обаче, че всъщност става въпрос за рекламен трик.

Всъщност видеото е от 2014 година и има над 4 милиона гледания. Публикувано е от Die Bier Probierer и се казва “Helium Beer Test”. Направено е изключително достоверно и наистина може да си помислите, че бирата действа на гласа така, както прави и хелият, вдишван от балони например. Уви, истината не е това, но е достатъчно любопитно и интересно. Всъщност става въпрос за първоаприлска шега, която надминава себе си. Бирата, която двамата герои в клипа пият, е съвсем обикновена, а промяната в гласовете им е компютърно моделирана.

Постоянните питания обаче принудиха американския синдикат на пивоварите да излезе с официално становище. В него се казва, че въпреки огромния интерес към подобен продукт, няма как да бъде произведен. И основната причина е, че хелият не се разтваря в течности. А пък ако трябва да стане течен, ще е толкова студен, че на секундата ще замрази самата бира. Абе с една дума – не чакайте бира с хелий на пазара. Уви!
Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
0
    0
    Продукти за заявка

    Абонирайте се

    Получавайте най-актуалните ни новини и промоции, като се абонирате чрез формата долу.