„Burger King шокират с НЕпривлекателна реклама „

Компанията показва как изглежда новият Whopper след 34 дни…

„Красотата на истинската храна е, че става грозна,“ заявяват Burger King в новата си рекламна кампания. Популярната верига за бързо хранене не се свени да покаже колко точно грозна може да бъде храната. До края на 2020, всички ресторанти на веригата в САЩ ще сервират бургери без изкуствени консерванти. Идеята им е, че така техният Whopper ще съдържа повече естествени съставки, което ще го направи по-здравословен. Което не е сигурно. Консервантите поддържат храната свежа по-дълго и без тях бургерите мухлясват. Което определено е правдоподобно твърдение.

 

Мухлясали бургери

Идеята на новата кампания е да покаже смелият избор на компанията и последствията от него. В новата реклама можете да видите видео, което обединява кадри от процеса по разваляне на Whopper, ден след ден.  От първия до тридесет и четвъртия ден, казано по-точно. Не е красиво.

Истинската храна

„В ресторантите на Burger King вярваме, че истинската храна е по-вкусна. Затова работим толкова усилено, за да премахнем консервантите, оцветителите и овкусителите, от храната, която сервираме в държавите по целия свят,” каза Fernando Machado, ръководител на глобалния маркетинг на веригата.

Закачката с конкуренцията

Няма как тази рекламна кампания да не ни напомни за нашумелият преди години бургер на конкурентна компания, който очевидно беше неподвластен на времето.

Друга подбуда зад тази компания може да е нарастващата загриженост на американците за качеството на храната, използваните изкуствени добавки и хормони.