🇧🇬 🇬🇧

„Coffeejack – най-малката кафе машина в света“

Coffeejack е изобретателен проект, чиято цел е да прави еспресо без машина за еспресо. Еспресото е вероятно най-популярният начин за приготвяне на кафе.  Той, обаче, има специфика, която налага използването на машини – процесът изисква сравнително високо налягане.  Исторически погледнато, добавянето на налягането към процеса е било с цел по-бързо приготвяне на напитката. Резултатите, обаче надхвърлили очакванията – кафето станало по-силно, плътно и с по-добър вкус. В общи линии това са корените на любовната история между много от нас и кафето.

Видео

 

 

 

 

 

 

Подходът на Coffeejack

Идеята на това миниатюрно устройство е да постигне качеството, познато от професионалните еспресо машини, които струват колкото автомобил втора употреба. Coffeejack е преминал през дълъг етап на разработка и създаване на прототипи и все още не е излязъл на пазара. Изглежда обещаващо, обаче. Има хитри функции като вграден тампер, може да го поставите директно върху чашата си за кафе и използва мляно кафе, подобно на всяка машина, без излишни материали, които биха замърсили околната среда, като капсулите с кафе. Достатъчно е да сложите кафето и да натиснете буталото осем пъти. Получавате чаша прясно приготвено кафе в собствената ви чаша, без да използвате опаковки за еднократна употреба.

 

 

Системата е изцяло механична и можете да я използвате навсякъде, където имате достъп до гореща вода. Остава да изчакаме да излезе на пазара и да я тестваме.

 

 

Научете повече тук.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Карта за пазаруване

Абонирайте се

Получавайте най-актуалните ни новини и промоции, като се абонирате чрез формата долу.