🇧🇬 🇬🇧

„Фотограф под карантина създава миниатюрни пейзажи чрез всекидневни предмети“

Когато писателят и фотограф Erin Sullivan се озовава под карантина в дома си заради COVID-19, тя искала да открие начин да стимулира изображението и креативността си. С помощта на храна и други предмети, които имала вкъщи, тя започнала да създава миниатюрни пейзажи, които включват човешки фигури-играчки. Серията ѝ снимки е наречена „Нашите великите интериори“ (Our Great Indoors) и тя я е споделила със своите над 150 000 последователи в Instagram.

Креативност по време на карантина

 

„Когато Калифорния започна да въвежда ограниченията в средата на март, започнах да мисля как бих могла да остана креативна и да запазя връзката си с природата и пътуванията, докато си стоя вкъщи,“ споделя Sullivan. „Дойде ми идеята да създам приключенски сцени чрез предмети от домакинството и поръчах няколко мини фигури, предназначени за модели на влакчета, за да мога да придам мащаб на снимките.“

 

Ледените пещери от възглавници

Първата миниатюрна сцена на фотографа е наречена „Ледените пещери от възглавници“. Тя използва възглавници, калъфките им и разполага сред тях двама мънички изследователи в кану. В следващите сцени Sullivan започва да използва всевъзможни предмети от бита. Палачинките се превръщат в скални образувания, кленовият сироп напомня за река, спагетите приличат на лиани, дините са част от сюрреалистичен пейзаж, аспержите се превръщат в дървета. В снимките можете да откриете и гора от броколи, както и миниатюрен турист, който се разхожда сред нея.

Открийте още в Instagram.