„Гигантът Кока-Kола пусна алкохолна напитка за пръв път в 132-годишната история на компанията“

Исторически ден! За първи път в 132-годишната история на Кока-Кола компанията пусна на пазара алкохолна напитка.

Продуктът се казва Lemon-Do, но не бързайте да се радвате. Причината е, че ще се продава единствено в Япония. От Кока-Кола обявиха, че засега Lemon-Do ще се предлага експериментално на пазара в азиатската страна, като все още не е мислено за експанзия в останалата част на света.

„Искахме да спазим традицията Кока-Кола да се съобразява с местните вкусове и да експериментира, а Lemon-Do е най-доброто доказателство за това. В цялата история на компанията не е правен подобен ход, но за да бъдеш на върха, трябва да си готов да се променяш и да си в крак с времето”, коментира локалният бранд мениджър Хорхе Гардуньо.

Иначе самата напитка има вкус на кола и лимон, но има и съдържание на алкохол. Предлага се в 3 разновидности – с 3, 5 или 7 процента алкохол. Базирана е на местно питие, което японците обожават да консумират изстудено през лятото. Това не е първият експеримент, който Кока-Кола прилага в Япония. Именно тук дебют направи и Coca-Cola Coffee Plus – с класически вкус, но с двойно количество кофеин.

За нас остава въпросът дали някой от тези нови продукти ще може да се пробва и тук. Засега няма яснота, така че ако имате някой, който ще пътува до Япония, просто го помолете да ви донесе историческата първа алкохолна напитка в историята.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
0
    0
    Продукти за заявка

    Абонирайте се

    Получавайте най-актуалните ни новини и промоции, като се абонирате чрез формата долу.