„Хитър рекламен ход или скандал? Пускат на пазара кукла Барби с хиджаб“

Някои неща няма как да не ни направят впечатление, особено когато става въпрос за бранд, превърнал се в законодател в своята област. Става въпрос за куклите Барби, които 2018 година вече ще имат прелюбопитни попълнение.

Става въпрос за кукла, която ще бъде облечена в хиджаб. Прототип на куклата стана американската състезателка по фехтовка Ибтихадж Мухамад. Миналата година тя участва в летните Олимпийски игри в Рио де Жанейро и спечели бронзов медал. Тя е първата американска гражданка, която участва в игрите, облечена с хиджаб.

„Гордея се да знам, че малките момичета по света ще могат да си играят с Барби, която е избрала да носи хиджаб! Сбъдва се детската ми мечта“, написа в Туитър спортистката. Защитниците на новата Барби твърдят, че играчката ще стане част от поредица кукли, посветени на жените, които чрез дейността си разчупват стереотипите.
Новината за странната кукла обаче срещна и сериозен отпор в противниците на мултикултурализма. Те твърдят, че Барби с хиджаб не трябва да се продава в Европа, а само в мюсюлманските страни. Освен това някои по-крайни организации се заканиха да „дадат урок” на всеки магазин, който си позволи да продава новата кукла.

А вие какво мислите?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
0
    0
    Продукти за заявка

    Абонирайте се

    Получавайте най-актуалните ни новини и промоции, като се абонирате чрез формата долу.