🇧🇬 🇬🇧

„Искате ли една от най-красивите рекламни коли в историята?“

 

 

 

 

Миналото винаги ще бъде готино, защото винаги ще бъде по-смело и свободно от настоящето (да, красивите девойки с рекламни чадъри помагащи на пилотите преди стартове вече са мит). Поради тази причина, такива рекламни автомобили на световни марки все по-трудно ще се забелязват по пистите и на екраните. Дори сега, автомобил с един спонсор е трудно да бъде видян, камо ли Coca-Colla…

 

Но да се върнем в миналото – в средата на 80-те и едно от най-епичните състезания в моторните спортове – 24-те часа на Дайтона – точно там един брой от един от най-успешните състезателни модели на Porsche изгрява в пълния си блясък. Той не е част от заводските автомобили, а е пилотиран от пресния шампион Боб Ейкин, който успява да завърши на 4-та позиция в състезанието заедно с легендата Ханс Щук и Пол Милър.

 

Визията на автомобила обаче, се загнездва дълбоко в главите на феновете. Толкова много, че през миналата година,    германският производител преоблича състезателните 911 RSR отново в същия дизайн в чест на Ейкин, който загива през 2002-ра година и за да се появят на последното състезание от календара на американския IMSA шампионат през годината и да зарадват феновете.