„Класически произведения на изкуството пресъздадени с LEGO“

Всеки един от нас е свързан малко или много с LEGO конструкторите. Има странна връзка между тези цветни тухлички и етапите на живота. В началото запознанството по-скоро е било единствено от интерес да го пробвате на вкус или да се опитате да захванете частиците една към друга. В по-късен етап откривате, че всъщност можете да строите с него.  След известно време тези цветни тухлички прибират в някой килер, но въпреки всичко пак намирате някое парченце, което да настъпите 🙂

Минават години и изведнъж отново преоткривате вашето заровено съкровище. Изваждате го и започвате да играете отново, тъкмо когато сте си мислели че вече сте възрастен за това. Една от тайните на създателите на LEGO конструкторите е че формата на частичките има стандарт, който се спазва през годините. Така конструктор, който сте имали в детството си можете спокойно да го съберете с частичките на детето ви. И не се изненадвайте ако те си пасват идеално.

Сигурни сме че има много от вас, които са се припознали! Такъв е и случая с хората успели да пресъздадат класически произведения на изкуството с помощта на LEGO. И не говорим за някакви картини, които сте рисували, когато сте били на 3 години. А за произведения на едни от най-великите майстори. В няколкото илюстрации ще видите произведения като Мона Лиза на Леонардо да Винчи, Голямата вълна на Хокусай извън Канагава, Целувката на Густав Климт, Писъкът на Едвард Мунч, Давид на Микеланджело,   Exekias – Ватиканската амфора, Американската готика на Грант Ууд, Тайната вечеря на Леонардо да Винчи, Пинк Флойд -Тъмната страна на лунния албум проектиран от Джордж Харди, Август От Прима Порта, Венера Милоска статуята на Александър от Антиохия и още много други.

Те са определено впечатляващи и достойни за възхищение. Несъмнено изграждането им е отнело времето, колкото да се направи оригиналната творба, но тайната е в отдадеността. За това им казваме браво, продължавайте в същия дух да създавате уникално изкуство и да вдъхновявате!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
0
    0
    Продукти за заявка

    Абонирайте се

    Получавайте най-актуалните ни новини и промоции, като се абонирате чрез формата долу.