🇧🇬 🇬🇧

„Марионетка на Фреди Мъркюри събира тълпа в Мадрид“

Марионетките съществуват и забавляват аудиторията от около пети век. Това изкуство все още се практикува и днес.  Фигурите оживяват благодарение на дърпане на конци, което позволява на крайниците им да имитират движенията на човешкото тяло. Марионетката, за която ви разказвам днес, има изключителна прилика с реалния човек. Plaza de Oriente в Мадрид наскоро стана сцена на изключително представление от марионетка Фреди Мъркюри.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Periplo Marionetas

Марионетката Мъркюри е създадена от Diana Romero и Andrés Maturana (от Periplo Marionetas). Историята започва през 2003, когато те обикалят улиците на Европа и Америка с кукли на The Beatles. Сега двамата имат собствена театрална компания в Мадрид. Добавили са нови музикални легенди към колекцията си. Сред тях са Blondie и Ella Fitzgerald.

Легендата Фреди

Очевидно нищо не може да се сравнява с реалният Фреди Мъркюри, но шоуто на марионетката също си струва да се види. Със запазената марка на Фреди – жълтото сако и белите панталони, изпълнението на I Want To Break Free наистина напомня легендарният фронтмен на Queen.  Кукловодите са вдъхнали много индивидуалност на марионетката и публиката очевидно оценява това.

 

 

Вижте още: Periplo Marionetas | Facebook | Instagram | Twitter | YouTube

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Карта за пазаруване

Абонирайте се

Получавайте най-актуалните ни новини и промоции, като се абонирате чрез формата долу.