„Мерилин Монро по чувал от картофи“

Коя е първата ви асоциация с Мерилин Монро? Независимо за коя от култовите ѝ снимки се сетите, едва ли изразът „чувал от картофи“ изниква в главата ви. А би трябвало. Ето защо.

През 1951, Мерилин Монро посетила парти в хотел Бевърли Хилс, облечена в червена рокля. „Провокативната,“ изрязана рокля откровено вбесила журналистка, която нарекла Монро „евтина и вулгарна“. Нещо повече, тя дори заявила, че Монро би изглеждала по-добре, облечена в чувал от картофи.

Няколко дни по-късно Twentieth Century Fox се възползвали от ситуацията. Те организирали фото сесия, в която Монро била облечена… в чувал от картофи. В направена по поръчка рокля, ушита от чувал от картофи, по-точно казано. Снимките излезли в много американски вестници. И да, Мерилин Монро изглежда повече от чудесно и в чувал от картофи.

 

Марката на картофите, от които е чувалът е Idaho Potatoes. Според Монро фото сесията била толкова сполучлива, че фермер от Айдахо ѝ изпратил цял чувал картофи като благодарност за рекламата. Тя дори не успяла да ги опита:
„Тогава имаше недостиг на картофи и момчетата от връзките с обществеността откраднаха всички. Не видях и един от тях,“ разказва тя.

Историята има и алтернативна, доста по-скучна, версия, според която продуцентите в Twentieth Century Fox чули някой да коментира, че Монро е толкова красива, че може да накара и чувал от картофи да изглежда добре. Те разпознали добрата възможност за реклама и се възползвали.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
0
    0
    Продукти за заявка

    Абонирайте се

    Получавайте най-актуалните ни новини и промоции, като се абонирате чрез формата долу.