🇧🇬 🇬🇧

„Модел от Тайланд сравнява Instagram с реалността. Забавно е „

Животът според Instagram

Има хора, чиито Instagram профили изглеждат като сбъдната мечта. В тях те споделят екзотичните си ваканции, снимат се в предизвикателни пози пред скъпите си играчки и всичко изглежда прекрасно. Ако се потопите в атмосферата на тези снимки, може да си помислите, че тези хора живеят като на кино. Че не се сблъскват с несгодите и неудобствата, пред които всеки ден се изправяме ние, простосмъртните.  Тези непостижими стандарти биха могли да ви накарат да се почувствате като неудачник.

И реалността

Затова не е лошо да си припомним, че тези снимки са просто малка част от живота на хората, които виждате. И че зад всеки красив кадър стоят много неуспешни. Може би ъгълът на снимката ги кара да изглеждат дебели, може би на заден план е минавало бездомно куче. Никой не вижда тези снимки.

 

Instagram vs. Reality

Наскоро  тайландският модел Vienna реши да промени това. Идеята ѝ е да покаже на своите 150 хиляди последователи, че зад всяка „перфектна“ снимка в социалната медия стои повече, отколкото виждаме. Затова тя публикува серия снимки под заглавието Instagram vs. Reality (Instagram срещу реалността).  Те наистина бяха приети отлично в мрежата.

 

Vienna става модел, когато е на 19 години.

„Отидох на екскурзия в Токио, когато имах 10 000 последователи в Twitter. Там срещнах момиче, с което се снимахме, докато се разхождаме по улицата. След като публикувахме снимката, от нейната агенция се свързаха с мен и ми предложиха да работя с тях,“ споделя Vienna. Vienna казва, че използва Instagram основно, за да документира пътуванията си по света.