„Първи съвместен проект на IKEA и LEGO“

През този октомври колекцията BYGGLEK, продукт на сътрудничеството между IKEA и LEGO Group, ще се появи в магазините. LEGO е компания, която заема важно място в умовете на децата и родителите им от 30-те години на 20-и век. Първото ѝ сътрудничество с шведската марка IKEA са точно толкова обещаващи, колкото очакваме.

Нов начин за съхранение на елементите

Нововъведението, което ще се предлага от първи октомври тази година, цели да реши един от малките сериозни проблеми, които можете да имате със своето LEGO – съхранението му. „Разработен за децата и родителите им, BYGGLEK съчетава играта и съхранението и осигурява повече пространство за игра вкъщи,“ коментират IKEA.

Четири различни продукта

Идеята е, че децата вече могат да вложат творчество и при прибирането и подреждането на елементите си, не само по време на играта. BYGGLEK включва кутии в три различни размера. На капаците и във вътрешността им могат да се захващат всички LEGO елементи.

Кутията е част от играта

”Самата кутия може да се превърне в къща, плувен басейн, спортна зала. Няма грешно приложение,“ казва ” Rasmus Buch Løgstrup, LEGO дизайнерът, ръководител на съвместният проект.

В допълнение BYGGLEK предлага и сет от 201 „уникално подбрана селекция от съществуващи елементи LEGO, например мини фигурки, подходящи за деца над пет годишна възраст.“