🇧🇬 🇬🇧

„Пъзел с 51 300 елемента от Kodak“

Kodak очевидно са взели на сериозно проблемът със забавленията вкъщи, в контекста на мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19. Ако вече сте наредили всички пъзели, които имате вкъщи, но за които досега, не сте имали време, Kodak имат решение, което ще ви осигури занимание до края на карантината.

51 300 елемента

Да, прочетохте правилно, не е печатна грешка. Този пъзел е предназначен за най-търпеливите любители на този три забавления. Вероятно ще изглежда чудесно и ако го закачите на стената вкъщи, стига да имате стена с такива размери.

Както вече споменахме, този пъзел има 51 300 елемента,което го прави най-големият в света. Размерите му са 1,9 на 8,6 метра. Тежи около 19 килограма.

 

27 изображения от 1900 елемента всяко

Пъзелът е разделен на 27 секции (3х9), всяка от които изобразява някой знаков обект от различно място по света. Ако трябва да сме пунктуални, тъй като всяка секция идва в отделна опаковка, можем да се замислим дали Kodak не преувеличават постижението си. Всяка секция, обаче, се свързва с останалите, така че, в крайна сметка, сте изправени пред най-големия пъзел в света.

 

Някои от чудесата, които можете да видите са Колизеумът в Рим, Великата китайска стена, Тадж Махал и пирамидата в Гиза. Там са още Айфеловата кула, Белият дом, Тауър Бридж.

Предполагаемото време на нареждане е между 16 и 21 дни

Досегашният рекордьор за най-голям пъзел, който можете да си купите беше продуктът на Educa Borras Around the world със скромните 42 000 елемента.