🇧🇬 🇬🇧

„Певецът Akon планира да инвестира 6 милиарда долара в Akon City в Сенегал“

Akon има големи планове за интелигентен град в Сенегал. Новият проект за развитие скромно е наречен Akon City и желанието на звездата е да осигури убежище за представители на африканската диаспора от всички краища на света. С площ от 2000 акра, планираният метрополис ще използва енергия от възобновяеми източници. Той ще използва предимно, собствената криптовалута на изпълнителя, наречена, изненадващо, Akoin. След две години на планиране и разработка Akon обяви, че проектът стартира през 2021/

 

 

Развитие за Африка

Akon вярва, че Африка и родният му Сенегал в частност, отдавна е трябвало да получат значителни икономически инвестиции. Той нарича предстоящия проект „реалната Wakanda” и планира да развива технологии и филмова индустрия. Визуализации от Bakri & Associates разкриват необичайни и футуристични форми, базирани на представите и възгледите на Akon.

Масивната строителна инициатива на теория ще стимулира местната икономика и ще осигури работа на хората от Сенегал. Много хора вярват в това и се вълнуват от перспективата за изграждане на Akon City.