🇧🇬 🇬🇧

„Почивка на Северния полюс в хотел-иглу“

Стандартните дестинации за почивка ви се струват скучни? Студът не ви притеснява? Искате да видите северното сияние? Може би почивка на Северния полюс е точно това, от което имате нужда. Тези къщички, направени от стъкло, ще бъдат там само един месец в годината. И имат отопление, което не е маловажно. С тях можете да се насладите на уникалното усещане да спите на арктически глетчер.

Удобства на полюса

Тези 10 удобни къщички са на ваше разположение. Въпреки, е компанията се казва North Pole Igloos, не се подвеждайте. Не става дума за иглута от лед и сняг, в които температурата никога не се качва над точката на замръзване. Всяка от къщичките има самостоятелна баня, отопление и стъклени стени от пода до тавана, които ви дават неповторима възможност да се насладите на арктическото небе.

 

И лукс

Услугата е управлявана от Luxury Action, агенция, специализирана в хай-енд арктически експедиции. Модерните иглута са тествани за устойчивост при екстремни условия на околната среда. Очевидно агенцията не намира, че това, че локацията е на северния полюс, не означава, че посетителите трябва да се лишат от съвременните удобства и лукс. Те включват ръководител на лагера, арктически водач, гурме кухня и охрана, които правят преживяването не само специално, но и безопасно.

Когато иглутата не са на Северния полюс, те пътуват по арктическия ледник. Април е единственият месец, в който пътуването до полюса е безопасно, затова през останалата година, иглутата са позиционирани в Свалбард.

 

Екологичният аспект

Важно е да отбележим и че пътуването до толкова деликатна екосистема неизбежно създава риск от нанасяне на щети на околната среда. Luxury Action се грижат да ги минимизират като работят с гости, които са отговорни по отношение на арктическия климат и са информирани за климатичната криза.

„Всички гости, които пътуват с нас са загрижени за климатичните промени,“ обяснява основателят на Luxury Action Janne Honkanen. „Вярвам, че те са най-добрите посланици, които да разпространят по целия свят как климатичните промени се отразяват на живота ни в Арктика.“

Ориентировъчно цената е около $105,000 на нощувка.Можете, обаче да попитате на сайта на North Pole Igloos.

Снимки: North Pole Igloos

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
0
    0
    Продукти за заявка

    Абонирайте се

    Получавайте най-актуалните ни новини и промоции, като се абонирате чрез формата долу.