„Създайте собствен средновековен гоблен със забавно и безплатно приложение“

Много творци търсят вдъхновение в Средновековието. Там откриват рицари, епични битки, замъци и легенди с вълнуващи сюжети. Приложението, което искам да ви покажа днес, позволява на всеки да създаде собствени средновековни истории под формата на картички, комикси или гоблени.

Създавайте средновековна история

Това става чрез безплатно онлайн приложение, наречено Historic Tale Construction Kit. То е дело на екип програмисти (Leonard Allain-Launay, Mathieu Thoretton, Maria Cosmina Etegan) и ви позволява да съчетаете по свой вкус ръчно изрисувани букви и изображения от средновековни гоблени, за да създадете свое собствено, ново, произведение.

 

Гобленът от Байо

Новата версия на Historic Tale Construction Kit използва елементите – зверове, сгради и хора от бродерията на известният Гоблен от Байо. Той е изложен в музеят Bayeux в Нормандия, Франция. Реалният гоблен е с размери 67 метра на 50 см. Според историците Одо, епископът на Байо, го е поръчал за освещаването на нова катедрала през 1077 г. Той изобразява победата над Англия от неговия полубрат, Уилям Завоевателя. Гобленът е оцелял през драматични времена като Френската революция и нацистката окупация на Франция.

Средновековна забава

В приложението можете да настройвате размерите, пропорциите и ориентацията на всеки елемент, да избирате различни фонове. Можете още да запазите проекта си и да го заредите отново, за да продължите да го редактирате по-късно. Можете и да добавяте текст в приложението, но вероятно е по- добра идея да приключите работата си в него и да запазите файла, за да го редактирате в друго приложение с поддръжка на повече шрифтове.

Друга възможност е да създавате няколко страници в документа си, включително като копирате наличните. След като сте готови можете да го запазите на компютъра си и да го редактирате допълнително. Има и версия, която можете да инсталирате и използвате локално.