„Сингапурската верига Nando’s иронизира Burger King“

След рекламата на Burger King, която показва как изглежда новият Wopper след 34 дни, сингапурската верига за бързо хранене Nando’s реши да покаже как изглежда техният пилешки бургер PERi-PERi след 3-4 минути. Той просто липсва.

Какво е PERi-PERi

Никой не знае кога е започнала историята на PERi-PERi. Знаем, обаче, къде е започнала – под горещото слънце, в плодородните почви на южна Африка. Там се оглеждат африканските люти чушки, известни като PERi-PERi.

Сосът

Използвани от векове в местната кухня, вкусът на тези чушки харесва на хора от целия свят. Португалските изследователи не направили изключение. Когато пристигнали в Мозамбик преди векове, те добавили малко лимонов сок и чесън, за да създадат първият PERi-PERi. Те го слагали почти на всичко, особено на изпечено на грил пиле.

 

Рецептата

PERi-PERi рецептите се превърнали в строго съхранявани фамилни тайни, предавани от поколение на поколение. Идеята за Nando’s възниква в Йоханесбург, когато двама приятели се запознават с изключителния вкус на пилето PERi-PERi. То ги вдъхновило толкова, че пожелали да споделят усещането.

 

Социално отговорно бързо хранене

Ето и малко допълнителна информация за компанията, която стои  зад тази изключително забавна реклама:

„Nando’s има по-голяма мисия от PERi-PERi и пилето – тя е свързана с хората, които работят за нас.. В Мозамбик, Малави и Зимбабве ние отглеждаме PERi-PERi (или африкански люти чупки „птиче око“) чрез нашата инициатива за PERi-ферми и сме горди, че това дава положителни резултати.

Освен, че осигуряваме на фермерите достъп до нови технологии, качествени семена и финансиране, ние им осигуряваме фиксирана цена на изкупуване и премия за всеки добит килограм люти чушки.

Първите посети семена през 2012 в едва шест ферми в Мозамбик, дадоха реколта, достатъчна за едва 1.6% от нуждите ни по това време. Днес работим с над 1400 фермера в Мозамбик, Малави, Зимбабве и Южна Африка.“

Определено предложенията на Nando’s изглеждат апетитни.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
0
    0
    Продукти за заявка

    Абонирайте се

    Получавайте най-актуалните ни новини и промоции, като се абонирате чрез формата долу.