„Смайваща история за град от еднакви замъци и 200 милиона долара“

Човешката глупост е безгранична и не може да се скрие дори зад широкия гръб на добрата реклама. Поредното доказателство идва от Турция, а историята наистина заслужава внимание.

През 2014 година в северната провинция Болу започва мегаломански строеж като в приказките. А именно 732 еднакви вили, които на външен вид са взаимствани от анимационните филми на Уолт Дисни. Проектът е на стойност 200 милиона долара и се казва Burj Al Babas. Дотук добре, но кой би желал да живее в град, чиито къщи са абсолютно еднакви?

Инвеститорът се надява да продаде имотите си на богати клиенти от Катар, Бахрейн, Кувейт и ОАЕ. Сделките обаче се бавят, като не помага и гигантската рекламна кампания на стойност 7 милиона долара.

Така към днешна дата са продадени по-малко от половината къщи-замъци в градчето на мечтите, което, макар да звучи авантюристично, на практика изобщо не е практично за живеене. Инвеститорът Sarot Group e обявен във фалит от съда, и към момента, макар че обжалва, е малко вероятно да се спаси. Освен ако не дойде някой принц и не изкупи всичките замъци. Точно като в приказките…


Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
0
    0
    Продукти за заявка

    Абонирайте се

    Получавайте най-актуалните ни новини и промоции, като се абонирате чрез формата долу.