🇧🇬 🇬🇧

„Специална серия маски от Disney правят пандемията по-малко страшна за децата“

Авторитетите за контрол на заразните болести в много държави препоръчаха носенето на маски с цел забавяне на разпространението на COVID-19. Да носиш маска с продължение на часове не приятно или забавно дори за възрастен, да не говорим за децата, на които е трудно да обясниш защо се налага. Това породи различни забавни и оригинални решения за парчетата плат, които носим на лицето си.

Решението на Disney

За щастие, Disney са измислили далеч по-привлекателно за децата решение. Компанията представи линия маски от плат за многократна употреба с любими герои от анимациите на Disney. На тях можете да видите герои като Мики Маус, Мечо Пух, Йода, мотиви от Играта на играчките, Елза от Замръзналото кралство, Междузвездни войни.

 

Благотворителност

Още по-важно, Disney дарява постъпленията от маските на неправителствената организация Medshare, специализирана в преразпределяне на медицински консумативи за болници в нужда.

Edward Park, старши вицепрезидент на магазините на Disney и shopDisney, заяви:

„Надяваме се маските за лице от плат на Disney, които включват някои от най-обичаните ни герои да осигурят спокойствие на семействата, феновете и общностите, които са толкова важни за нас.