„Тази книга улавя усещането да плуваш заедно с гърбати китове“

Между 2014 и 2018, фотографът Jem Cresswell прекарва безброй часове под водата на южния Тихи океан, в близост до архипелага Tonga. Там той снима група гърбати китове, които грациозно се придвижват около него. Така фотографът от Сидни заснема гигантските животни с удивителни детайли. Оригиналният му проект се превърна в ново издание, което документира движенията и изразните средства на тези грациозни гиганти в серия черно-бели кадри.

Селекция сред над 11 000 снимки

Giants има 220 страници, посветени на китовете и малките им. За да създаде това издание Cresswell е избрал сред над 11 000 кадъра, повечето от които не са публикувани до момента. Авторът споделя и спомени и исторически детайли, свързани с гърбатите китове, сред които е и невероятното усещане да плува с интелигентни създания, много по-големи от самия него.

„Човек никога не забравя първата си среща с китовете,“ пише той, „Изключителното осъзнаване на собствената ти незначителност, което остава в теб. Това е един от най-силните източници на смирение на Земята.

Giants  е издадена само в 1500 екземпляра, всеки от които е номериран и подписан и може да бъде купен от сайта на книгата, където можете да научите и повече за нея. Можете да следите най-новите проекти на фотографа в Instagram.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
0
    0
    Продукти за заявка

    Абонирайте се

    Получавайте най-актуалните ни новини и промоции, като се абонирате чрез формата долу.