🇧🇬 🇬🇧

„Тази туристическа реклама на Нова Зеландия откровено се подиграва на инфлуенсърите в Instagram“

Земята предлага безброй невероятни места, от които да ви спре дъха. Въпреки това, много хора, под влиянието на социалните медии, избират едни и същи преексплоатирани туристически дестинации и правят същите клиширани снимки, вместо да изследват малко по-задълбочено. Наскоро YouTube каналът 100% Pure New Zealand  публикува нова реклама, посветена точно на тази тема, която спечели изключителна популярност. Неслучайно.

Пътуване под въздействието на социални медии

Сюжетът е повече от забавен. Комедиантът Tom Sainsbury, играе роля на член на „отряда по социално наблюдение“. В клипа той следва туристи, които посещават някои от най-култовите неща в държавата и ги възпира от снимане на кадри, повлияни от инфлуенсъри.

 

„Хората виждат тези снимки в социалните мрежи и полагат много усилия, за да ги копират,“ казва той. „Сещате се, кадър в гореща вана, мъж седи тихо и съзерцава, „хот-дог“ крака, и класическата поза – орел на билото.“

След това героят отива при двойка, която се снима на връх Рой и я спира. „Виждал съм това. Всички са го виждали. Но това лято ограничаваме всички, които пътуват под въздействие на социални медии.

Преди да се снимате отново в подобна клиширана ситуация, спомнете си колко много се натъжи Tom Sainsbury, когато не можа да спре снимката в лавандулата.

 

 

Направи нещо ново

Тази реклама е част дългосрочна кампания на Нова Зеландия, наречена „Направи нещо ново,“ която стимулира вътрешния туризъм и изследването на нови места.

 

„Забелязахме, че същите снимки и пози се появяват отново и отново, независимо от мястото,“ коментира генералният мениджър за вътрешния туризъм, Tourism NZ,  Bjoern Spreitzer. „Има толкова много невероятни неща, които да правите в Нова Зеландия, различни от модата в социалните медии.“

Вижте още: YouTube

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
0
    0
    Продукти за заявка

    Абонирайте се

    Получавайте най-актуалните ни новини и промоции, като се абонирате чрез формата долу.