🇧🇬 🇬🇧

„Уау! Това определено трябва да се види! Lamborghini представиха кола от бъдещето, която сама се ремонтира“

Италианският автомобилен концерн Lamborghini показа нова футуристична концепция за суперкола – Terzo Millennio. Автомобилът е бил разработен заедно със специалисти от Масачузетския технологичен институт, съобщава Carscoops.

Колата е с електрическа трансмисия, ултраолекотена конструкция и подобрени аеродинамични характеристики. Тя въплъщава в себе си характеристиките на автомобила, разработен за третото хилядолетие, смятат разработчиците. Според тях, всичките нови коли, като Terzo Millennio, ще са снабдени с няколко електрически двигателя. Концепцията има едновременно четири, но сумарната мощност им се пази в тайна.

Производителят само отбелязва, че за зареждане на автомобила ще се използва суперкондензатор и система за рекуперациия на кинетичната енергия. Карбоновият корпус на колата може да се „самовъзстановява“ в случай на повреда. Най-новата технология, която е разработена от Lamborghini и MIT, самостоятелно открива по купето дори най-малките повреди и ги запълва със специално химическо вещество, изцяло ликвидиращо всичките щети.

От Lamborghini отбелязват, че Terzo Millennio едва ли ще постъпи в продажба в обозримо бъдеще, но редица технологии, демонстрирани в автомобила, може да станат достъпни доста скоро.
Автомобилът в скоро време няма да се появи в продажба, но разработените технологии може да бъдат използвани при създаването на друга техника, отбелязват производителите. Италианският автомобилен концерн Lamborghini показа нова футуристична концепция за суперкола – Terzo Millennio. Автомобилът е бил разработен заедно със специалисти от Масачузетския технологичен институт, съобщава Carscoops. Колата е с електрическа трансмисия, ултраолекотена конструкция и подобрени аеродинамични характеристики. Тя въплъщава в себе си характеристиките на автомобила, разработен за третото хилядолетие, смятат разработчиците. Според тях, всичките нови коли, като Terzo Millennio, ще са снабдени с няколко електрически двигателя. Концепцията има едновременно четири, но сумарната мощност им се пази в тайна. Производителят само отбелязва, че за зареждане на автомобила ще се използва суперкондензатор и система за рекуперациия на кинетичната енергия. Карбоновият корпус на колата може да се „самовъзстановява“ в случай на повреда. Най-новата технология, която е разработена от Lamborghini и MIT, самостоятелно открива по купето дори най-малките повреди и ги запълва със специално химическо вещество, изцяло ликвидиращо всичките щети. От Lamborghini отбелязват, че Terzo Millennio едва ли ще постъпи в продажба в обозримо бъдеще, но редица технологии, демонстрирани в автомобила, може да станат достъпни доста скоро.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/layfstayl/skorost/lamborghini-pokaza-superkolata-na-tretoto-khilyadoletie-video_news556296.html

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
0
    0
    Продукти за заявка

    Абонирайте се

    Получавайте най-актуалните ни новини и промоции, като се абонирате чрез формата долу.