🇧🇬 🇬🇧

„Удивително кръстовище във формата на медуза пести време“

Практично

Ако пътувате през Фарьорски острови, това удивително кръстовище може да ви спести време и да ви донесе естетическа наслада. Удивителната искряща „медуза“ е в центъра на кръстовището на новия тунел Eysturoy, отворен на 19-и декември миналата година. Структурата свързва столицата на архипелага, Торсхавн с по-малките Стрендур и Салтнес. Оригиналното разстояние е било около 55 км, но новото съоръжение го съкращава до  17 км. Така едночасовото пътуване вече се реализира за малко над 15 минути.

 

И красиво

Изгледът на пътя определено е подходящ за нещо, което се намира под морето. „Медузата“ не е странно инженерно решение, а естествено образование, което е съхранено след изкопаването на тунела. Tróndur Patursson, фарьорският художник, отговорен за естетиката на тунела Esturoy, е подбрал цветове и допълнителни елементи, които да превърнат странните форми в магическа подводна сцена.

Произведението на Patursson донякъде е вдъхновено от местните идеи и опитът му в мореплаването, когато е повторил пътуването на св. Брендън през Атлантическия океан.

Още информация: Estunlar.fo

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Карта за пазаруване

Абонирайте се

Получавайте най-актуалните ни новини и промоции, като се абонирате чрез формата долу.