„В Англия забраниха реклама на супермаркет, защото имало много политика“

Когато една реклама бъде забранена, тя става още по-популярна. Поредното доказателство за това е видеото на веригата супермаркети Iceland (съвпадението с името на държавата Исландия е случайност).

Спотът бе забранен за излъчване в Обединеното кралство, защото бил прекалено политически. Историята разказва за анимирания орангутан Rang-Tan, който попада в детската стая и разказва на момиченце тъжната история за изсичането на палмовите гори, в които би трябвало да живее. Идеята на кампанията е за тази Коледа да бъде намалена до минимум консумацията на продукти с палмово масло и така да се забави или да спре изсичането на палмовите дръвчета.

Посланието във видеото е леко зловещо – посвещава се на 25-те орангутана, които умират всеки ден заради изчезването на естествения им хабитат. Рекламата бе подкрепена и от най-голямата екологична организация в света – „Грийнпийс“ и може би това е подразнило властите в Обединеното кралство. Според нас самата реклама си е напълно ОК и няма причина да бъде забранвявана, но все пак преценете сами:
Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
0
    0
    Продукти за заявка

    Абонирайте се

    Получавайте най-актуалните ни новини и промоции, като се абонирате чрез формата долу.