„Внимание! Хакер удари HBO и открадна новите епизоди на Game of Thrones“

Докато истерията и очакването на поредния епизод от новия сезон на „Игра на тронове“ завладяват милиони фенове в цял свят, около сериала се завъртя нова, този път реална интрига: хакер или хакери пробиха защитата на НВО и отмъкнаха 1,5 терабайта информация. От откраднатите файлове те пуснаха онлайн епизоди от сериалите на НВО „Играчи“ и „Стая 104“, както и сценария на планирания за следващата седмица четвърти епизод от „Игра на тронове“ – The Spoils of War.

От НВО бяха принудени да признаят публично, че наистина са били хакнати, без да поясняват какво точно е в ръцете на хакера. Той заплашва да разкрие още от съдържанието със заканата „повече ще има скоро“. Злосторниците пратиха послания до журналисти, на които дадоха възможност да свалят част от хакнатото от НВО. Компанията вече се опари от кибератака с първите 4 серии от петия сезон на „Игра на тронове“, но досега нито един епизод не е бил пускан предварително в мрежата и НВО може да се похвали, че е опазил перлата в короната си – „Игра на тронове“.

Шефът на НВО Ричард Плеплер изпрати спешно имейли на служителите на компанията, за да ги предупреди за пробива. А в близките дни явно може да очакваме изненада в нета…

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
0
    0
    Продукти за заявка

    Абонирайте се

    Получавайте най-актуалните ни новини и промоции, като се абонирате чрез формата долу.